• Presto-UPS
  • +36 1 920 2600

Riello Super Caps UPS

Riello Super Caps UPS

  • Hosszabb élettartam
  • Kisebb helyígény
  • Nagy hőállóság
  • Magas ciklushatékonyság

Supercaps megoldások

 

A Riello SuperCaps UPS úgy lett kialakítva, hogy teljes áramforrásvédelmet nyújtson az érzékeny és kritikus területen lévő terhelésekhez, védve azokat a hálózati zavaroktól és elegendő energiát biztosítva a hálózati tápellátásban bekövetkező kimaradások kompenzálására. A SuperCaps UPS a Riello UPS által kifejlesztett szünetmentes áramforrás típus, amely szuperkapacitásokat használ az energia tárolására a hagyományos akkumulátorok helyett.
Ezek támogatási ideje függ a terheléstől, de elegendőt tud szállítani a tápellátás visszaállásáig, vagy amíg a tartalék generátor automatikusan elindul.  A Riello SuperCaps UPS szívében fejlett vezérlőrendszer található, amely a szuperkapacitások töltési-kisülési ciklusait szabályozza és optimalizálja élettartamukat, ami egy millió ciklust is meghaladhat. A SuperCaps UPS ideális kritikus telepítéseknél, amelyek érzékenyek a rövid áramszünetekre (ezek néhány ciklustól több, mint egy percig is tarthatnak). A hagyományos UPS-ek akkumulátorokkal rendelkeznek az energiatárolásához, de az áramszünetek 87 %-a kevesebb, mint egy másodpercig tart (1), a SuperCaps UPS nagyobb energiahatékonyságot és alacsonyabb költségeket biztosít és kisebb a helyigénye rendszerekhez és adatközpontokhoz. A legtöbb UPS alapkivitelben akkumulátorral van telepítve, amelyek 5-10 perc védelmet nyújtanak a terhelés számára, ha a generátor nem indul el.

 


A modern adatközpontoknál, elektromos-orvosi és ipari alkalmazásoknál a rendszer telepítése hagyományos akkumulátorokkal nem szolgáltat megfelelő üzemidőt a leggyakrabban előforduló generátor indulási problémák megoldására: üzemanyag elakadás vagy indítóakkumulátor hibája. Sok adatközpont 3-6 órát igényel az üzem átvitelére a tüköroldalra vagy a kikapcsolásra. Az elektromos orvosi alkalmazásoknak biztonságos áramforrásra van szükségük az életmentő tevékenységek biztosításához, és az automatizált gyártási eljárások szünetmentes áramforrást igényelnek a gépekben és berendezésekben fellépő hibák ellen.

 


Mindhárom kritikus alkalmazáshoz egy hatékony generátor egység tartozik, amelyet viszonylag rövid önálló üzemű UPS támogat, nyújtja a legeredményesebb és leghatékonyabb folyamatos áramszolgáltatást. A SuperCaps nagyon gazdaságos és számos előnyt kínál a hagyományos UPS akkumulátorokkal szemben. A SuperCaps UPS nem rendelkezik akkumulátorral és ezért megtakaríthatóak vele az akkumulátor szerelésére, felügyeletére, karbantartására, cseréjére és újrahasznosítására fordított költségek. A hagyományos akkumulátorok 5-7 év élettartamát figyelembe véve a SuperCaps UPS elméletileg végtelen életciklussal rendelkezik, és kisebb hatása van méret/ kVA-ként.

 *
 *
 *
+36
 *

Egyéb tulajdonságok

 

HOSSZABB ÉLETTARTAM


A szuperkapacitás által biztosított nagyszámú töltés-kisülés ciklusnak köszönhetően (millió vagy több az ólomakkumulátor 200-ához vagy 300-ához képest), élettartama hasonló az UPS-éhez, ami környezetbarát megoldássá teszi.

 

KISEBB HELYIGÉNY ÉS SÚLY
A hagyományos UPS 1/4-e.

 

MAGAS CIKLUSHATÉKONYSÁG
Rendkívül alacsony belső ellenállás (ESR) ebből következően magas ciklushatékonyság (95 % vagy afelett) és alacsony hőfejlesztés.

 

NAGY HŐÁLLÓSÁG
UPS SuperCaps különösen alkalmas forró és hideg környezetekben való telepítésre légkondicionálás nélkül.

 

 

2 ÉV GARANCIA