• Presto-UPS
  • +36 1 920 2600

Riello Multi Power

Riello Multi Power

25÷600 kW + redundancia
42÷1008 kW + redundancia

A Riello MULTI POWER (MPW) a legújabb moduláris felépítésű UPS ADATKÖZPONTOKHOZ és egyéb KRITIKUS ÁRAMFELHASZNÁLÁSOKHOZ.
A MULTI POWER fontos nagy sebességű számítógépek és IT rendszerek védelmét szolgálja és maximális működési időt biztosít. Az MPW az üzleti igényekkel együtt nő az UPS túlméretezése nélkül - ami optimális mind a kezdeti beruházások, mind a teljes költség szempontjából. Ha az igény növekszik, a Riello MPW moduláris megoldás meg tudja növelni teljesítőképességét, megtartva a legmagasabb szintű védelmet, rendelkezésre állást, tartalékot és beruházási megtakarítást.

A digitális technológia szinte minden területen erősen befolyásolja a napi tevékenységet, mint pl. az egészségügyben, áramtermelésben, szociális hálózatban, telekommunikációban, valamint a kereskedelmi és képzési területen.
Az adattároláshoz, feldolgozáshoz és átvitelhez kapcsolódó berendezéseknek és tevékenységeknek a legmegbízhatóbb áramforrásokra van szükségük. A Multi Power biztosítja, hogy sokféle kritikus terheléshez méretezhető, magas minőségű tápellátás legyen elérhető. Az új MPW modulok a legújabb UPS technológiával rendelkeznek. Az MPW a három szinten nulla ponthoz csatolt inverterrel és korrigált teljesítmény-tényezőjű bemeneti (vissza)csatolással a legmagasabb szintű teljesítményt biztosítja a teljes körű hatékonyság, bemeneti áramtényező és a tápforrásra ható harmonikusok szempontjából.

 *
 *
 *
+36
 *

Egyéb tulajdonságok

FEJLETT TECHNÓLOGIA
A legmagasabb szintű tápellátás biztosítása érdekében az MPW tápmodulok és a rendszer egyéb főbb részeinek fejlesztésénél csak a legmegbízhatóbb, élenjáró elemeket és innovatív vezérléstechnológiát használtuk fel. Az MPW-n belül a fő elemek és egységek az elemek gyártóival együttműködve speciálisan és egyedileg lettek megtervezve. A tervezési munkának köszönhetően az MPW a legmagasabb színvonalú tápellátást és teljesítményt biztosítja. A késztermék általános teljesítményének optimalizálása éerdekében a Riello K&F csapata elhatározta, hogy bizonyos komponenseket egyedileg tervez meg, mint pl. az IGBT modulok és a kapcsolódó egységek. A piacon készen elérhető szabványos elemek felhasználása helyett a Multi Power egyedileg optimalizált és megbízható egységet tartalmaz, amely a legjobb rendelkezésre állást és általános hatékonyságot garantálja.
Maga a tápmodul "vezeték nélküli áramellátás elvét" hasznosítja, ami azt jelenti, hogy a kártyák, áramkomponensek és a csatlakozók közötti összekötés rövidebb. Ily módon lecsökkentettük az egységek közötti csatlakozási problémák veszélyét és minimalizáltuk a teljes áramveszteséget.

 

MÉRETEZHETŐSÉG
A Multi Power átfogó, könnyen beépíthető áramvédelmi megoldást kínál adatközpontokhoz és kritikus IT alkalmazásokhoz, kielégítve a hálózati környezetek egyre növekvő igényét.
A felhasználó könnyedén növelni tudja a teljesítményt, tartalékszintet és az akkumulátoros üzemidőt úgy, hogy további UPS áramellátó modulokat és akkumulátor egységeket épít be.
A rendszer kiépítéséhez három különböző szekrény áll rendelkezésre: Az UPS modul szekrény (PWC két változatban), és az akkumulátor szekrény:

Az UPS szekrények 25 kW-os teljesítménymodulokkal (PM25) vagy 42 kW-os teljesítménymodulokkal (PM42) szerelhetőek. A rendelkezésre álló UPS teljesítmény és redundancia szint függőlegesen bővíthető a PM25 teljesítménymodul segítségével a következőkből:

 

  • 25 kW és 125 kW közötti egy szekrényben (PWC 130) vagy
  • 25 kW-tól 175 kW-ig egyetlen szekrényben (PWC 300)

Emellett az energiaellátás PM42 teljesítménymodul segítségével függőlegesen bővíthető:

 

  • 42 - 294 kW egy teljesítményben (PWC 300)

Összesen négy teljes szekrény csatlakoztatható párhuzamosan, növelve a kapacitást, beleértve a redundanciát:

 

  • 125-tól 500 kW-ig (PM25 modullal)
  • 175 - 700 kW (PM25 modullal)
  • 294-ig 1176 kW-ig (PM42 modullal)

 

Az akkumulátor szekrény 4 akkumulátor egység többszörösét tartalmazhatja max. 36 egységig egyetlen keretben és max. 10 akkumulátor szekrény kapcsolható össze párhuzamosan.
Ezen kívül az MPW optimális megoldásként is rendelkezésre áll Multi Power/Akkumulátor kombinációt kínálva három UPS árammodul bővítőhellyel és öt akkumulátorhellyel. Ez a megoldás rendkívül szűk területeken használható, ahol a kis helyigény maximális áramellátást igényel. A moduláris és megbízható megoldás bármely kis - közepes üzleti alkalmazáshoz tökéletes.

 

RENDKIVÜLI TELJESÍTMÉNY
• Az MPW-ben felhasznált fejlett technológia teljes névleges áramellátást garantál még egységnyi teljesítmény-tényezőjű terheléssel (kVA=kW) is áramesés nélkül akár 40°C környezeti hőmérsékletig.
• A rendszer nagy hatékonysága on-line kettős konverziós üzemmódban, 96,5% feletti. Az MPW még 20%-os terhelésnél is 95%-nál nagyobb kiváló teljesítmény ér el. Ez a rendkívüli teljesítmény igen alacsony veszteséget biztosít bármely terhelési szintnél, miközben igazi moduláris megoldás marad bármely változó UPS környezetben az áramellátási igény számára.
• Alacsony bemenő harmonikus szennyezés közel egységes áramtényezővel és rendkívül széles bemeneti üzemi feszültségtartománnyal (+20/- 40%), és előtte csak minimális méretű áramforrás szükséges, ami csökkenti a beruházási költségeket.

 

TÖBBSZÖRÖS VEZÉRLÉS
A teljes Multi Power megoldás különös gondossággal lett kifejlesztve az optimális megbízhatóság biztosítása érdekében, és a rendszer komponensei közötti téves kommunikáció miatti esetleges hibák megelőzésére.
Az árammodulokat nem egyetlen mikroprocesszor vezérli, hanem három - és mindegyiknek más és speciális feladata van. Hasonlóképpen az áramellátó szekrénynek két külön mikroprocesszora van; az egyik szabályozza a teljes UPS üzemet, a másik irányítja a kommunikációt a felhasználóval.
Továbbá három kijelölt kommunikációs busz irányítja és továbbítja az adatokat. Ami a teljes rendszer felügyeletét és vezérlését illeti minden fő elem hőmérséklete folyamatosan felügyelet alatt áll minden árammodulon belül. Ezen kívül az áramszekrényben max. négy hőmérséklet érzékelő van beépítve a folyamatos és hatékony működés biztosítása érdekében. Az UPS modul három sebességszabályzós ventilátorral van ellátva, ami biztosítja, hogy a rendszerhez kapcsolódó terhelés növekedése vagy csökkenése esetén ne legyen energiaveszteség. Ugyanakkor mindegyik ventilátor úgynevezett harmadik vezetékkel rendelkezik (vezérlő), amely azonnal figyelmezteti a mikroprocesszort, ha hiba lép fel; ilyen esetben a mikroprocesszor megnöveli a többi ventilátor sebességét, hogy kompenzálja a kieső hűtést. Az akkumulátor egység belső védelemmel valamint fejlett vezérlőrendszerrel rendelkezik, amely mindegyik modul állapotát felügyeli. Ez lehetővé teszi az egyes akkumulátor modulok által szállított feszültség/áram ellenőrzését és figyelmezteti a felhasználót, ha valamelyik meghibásodik vagy elkezd kiesni. Ez jelentősen csökkenti annak kockázatát, hogy az akkumulátor egység hibája esetén probléma lépjen fel a rendszerben, mivel azonnal figyelmezteti a felhasználót a fenyegető veszélyről a megfelelő megelőző lépések megtétele érdekében, mielőtt az késő lenne.

 

RUGALMAS MODULARÍTÁS
A Multi Power mind vízszintesen, mind függőlegesen 1-ről 28 modulra nő, 25/42 kW-ról 700/1176 kW-ra (tartalékkal együtt), valamint az akkumulátor egységek is (1 - 10 szekrényig), ezért a rendszer teljesen méretezhető bármilyen üzleti igénynek megfelelően.
A Plug & Play (csatlakoztatás utáni azonnali használat) moduláris elv egyszerűsíti bármely áramellátás és akkumulátoros üzemidő bővítési folyamatát a komplett árammodulok vagy akkumulátor egységek cseréje helyett. A moduláris üzem közbeni csere elve a rendszer fő elemeire is kiterjed, ami a részegységek, mint pl. a ventilátorok kényelmes cseréjét teszi lehetővé az egyes áram modulokon belül, ahelyett, hogy a szekrényen belüli fő egységeket kellene elérni. Ezen kívül minden árammodul és kritikus elem alapkivitelben könnyen hozzáférhető az egység elejéről. A rendszer manuális bypass átváltó kapcsolóval valamint beépített mechanikus összekötő kontaktoros visszatáplálás vezérlővel rendelkezik, amivel kiküszöbölhető a karbantartás miatti leállás.
A kombinált rendszer (áramszekrény akkumulátor szekrénnyel) akkumulátor kapcsolóval és sönt kioldóval kerül szállításra, ami lehetővé teszi az akkumulátor távbekapcsolását.
Mindezek a jellemzők az UPS egyszerű bővítését, üzemét és karbantartását teszik lehetővé; minimálissá teszik az állásidőt, csökkentik a javítás átlagos idejét és kiküszöbölik az áramellátást fenyegető esetleges veszélyeket, ha ezeket hivatalos szervizszemélyzet végzi el. A rugalmasság mind a helyszíni telepítésnél, mind a felhasználó általi üzem során megmutatkozik. A bemeneti/kimeneti/akkumulátor sorkapcsok lehetővé teszik a hivatalos telepítők számára a kábelek könnyű bekötését akár a rendszer tetején, akár az alján. A mechanikus megtámasztások és kábeltömítések valamint a sorkapcsok elhelyezése (a szekrény közepén) a telepítési idő és költségek csökkentését célozzák.

 

FEJLETT KOMMUNIKÁCIÓ
A felhasználó számára a speciálisan az IT személyzet, eszközgazdálkodók és szerviz mérnökök számára kifejlesztett különböző kommunikációs rendszerek igen hasznosak. A 7" LCD érintőképernyő, a kommunikációs bővítőhelyek, relé kártyák a kijelölt szerviz portokkal biztosítják, hogy az UPS telepítése, vezérlése és felügyelete könnyű legyen az épületirányítási rendszerekkel és adatközpont infrastrukturális irányítással együtt. A Multi Power a legújabb operációs rendszerekkel kompatibilis.

További képek