• Presto-UPS
  • +36 1 920 2600

NextEnergy NXE

NextEnergy NXE

  • Interaktív kijelző
  • Kimeneti fázistényezője 1 (kVA=kW)
  • Innovatív, transzformátor nélküli
  • Magas hatékonyság 97%-ig, on-line módban

A JÖVŐ ENERGIÁJA

 

Riello UPS bemutatja a NextEnergy-t, a kritikus alkalmazásokra kialakított legújabb UPS sorozatot.

 

A háromfázisú UPS transzformátor nélküli kettős átalakítású technológiát, VFI SS 111 kínál beépített IGBT háromszintes kivitellel. NextEnergy a holnap energiaigényeit szolgálja ki nagy hatékonysággal és alacsony üzemi költséggel.

 

A Hatékonyság Szabályzó Rendszernek köszönhetően a NextEnergy a legmagasabb szintű hatékonyságot biztosítja még részterhelés esetén is. Egység teljesítménytényezője és a könnyen bővíthető rendszer ideális megoldást jelent bármely IT alkalmazás folyamatos üzemének biztosítására.

 *
 *
 *
+36
 *

Egyéb tulajdonságok

NXE 250
NXE 300
NXE 400

 

Nulla hatású forrás

 

NextEnergy a legújabb technológiával készült nem csak a táphálózat zavarainak megelőzésére hanem a tápellátás megszűrésére is, pl. a nem-lineáris terhelés által keltett felharmónikusoktól. A bemeneti AC/DC átalakító az IGBT egyenirányító kialakításán alapul és a legmodernebb 3-szintes technológiával készült. Főbb jellemzői:

• bemeneti áramtorzulás < 3%

• bemeneti teljesítménytényező 0,99

• lágy indítási funkció, ami az egyenirányító progressziv indítását biztosítja

• indítás késleltetés funkció az egyenirányító újraindításához amikor a táphálózat helyreáll.

A programozható maximális bemeneti teljesítménynek (kW vagy kVA) köszönhetően a NextEnergy olyan váltóáramú tápellátó rendszerekbe is beépíthető, ahol korlátozott áram áll rendelkezésre, pl. dízel generátorok vagy szerződésileg csökkentett áramforrások, és a szükséges további tápellátást az akkumulátorokkal kell biztosítani (csúcsigény funkció).

 

Kitűnő teljesítmény

 

• A NextEnergy legújabb technológiája és a kiváló minőségű komponensek gondos kiválasztása hozzájárul az elsőosztályú teljesítményhez, mint pl. az egység teljesítménytényező (kW/kVA) valamint a kapacitív terhelések tápellátási lehetősége, amelyek igen általánosak adatközpontoknál, a tápellátás romlása nélkül egészen 40 °C környezeti hőmérsékletig.

• A kitűnő max. 97% rendszerhatékonyság kettős átalakítású üzemmódban egészen 99%-ig növekedhet stand-by vagy smart-active üzemmódban.

• Az egység kialakításában mesterséges szellőzés kapott helyet a belső komponensek által fejlesztett hő elvezetéséhez. A szellőzőrendszerre különös figyelmet kell fordítani az üzem biztonsága és az életartam biztosítása érdekében. Ez az automatikus sebességszabályzónak, amely a sebességet az adott terhelési szinthez állítja, valamint a ventilátor hibajelzőnek és a szükség szerint bevethető tartalékventilátornak köszönhető.

 

Akkumulátor gondozó rendszer

 

Az akkumulátor az egyik legfontosabb egység az UPS-ben, ami a helyes működést biztosítja a táphálózat kiesése esetén. NextEnegy a legújabb jellemzőkkel rendelkezik az akkumulátor élettartamának meghosszabbításához és az akkumulátor működését hatékonyan tartja, valamint figyelmezteti a felhasználót az esetleges problémákról. A sokféle töltési módszer lehetővé teszi a felhasználó számára a piacon kapható legáltalánosabb típusú és technológiájú akkumulátorok, mint pl. VLRA, AGM, GEL, NicCd stb. használatát. Az akkumulátor cellák rugalmasságán kívül a NextEnergy lehetővé teszi, hogy a felhasználó a leghatékonyabb megoldást válassza ki a szükséges tartalékidőre. Az akkumulátor töltését és kisütését a STEP-UP/STEP-DOWN átalakító biztosítja, ami azt jelenti, hogy amikor az akkumulátorok töltődnek és a táphálózat rendelkezésre áll az átalakító nem csatlakozik a táphálózatra. Ez azt jelenti, hogy az áramkiugrás gyakorlatilag nulla, ami jelentősen meghosszabítja az akkumulátor élettartamát.

 

Üzem nulla nélkül

 

NextEnergy nullavezetékkel vagy anélkül is működhet. Ez fontos jellemző az elosztórendszer teljes költségének csökkentéséhez, ahol a nullát a terhelés melletti szigetelőtranszformátor hozza létre. Például, a modern adatközpontokban vagy ahol a nulla egyáltalán nem használatos. A legnagyobb előny az elosztórendszer alacsonyabb költsége.

 

Könnyű telepítés

 

• A szekrény kis alapterülete és a teljes hozzáférés elölről a karbantartási tevékenységekhez tág teret biztosít a telepítéshez és karbantartáshoz. • A NextEnergy berendezésen alapkivitelben alul-felül kábelbemenet van elhelyezve, így nem szükséges a nagy és költséges felső bemenetű szekrény.

• A szellőzés elölről felfelé irányul, így nem szükséges hátul helyet hagyni.

 

Maximális megbízhatóság és rendelkezésre állás

 

A NextEnergy UPS max. 8 egysége párhuzamosan köthető össze a kapacitás növeléséhez vagy tartalék biztosítására (N+1). Tekintettel arra, hogy a jellemző terhelés 20 - 80 % közötti a hatékonyság szabályzó rendszer (ECS) funkció optimalizálja a teljes rendszer üzemi hatékonyságát a terhelés által felvett áramnak megfelelően. Ez nagyobb általános hatékonyságot biztosít minden terhelési állapotnál. A Hot System Expansion (HSE- üzem közbeni bővítés) lehetővé teszi további UPS-ek beillesztését a rendszerbe anélkül, hogy az üzemelő egységeket le kelljen kapcsolni vagy átállítani bypass üzemmódra. Ez maximális terhelésvédelmet garantál még karbantartás és a rendszer bővítése alatt is. Maximális rendelkezésre állást biztosít - még akkor is, ha a párhuzamos szabályzókábel szakadása miatt a rendszer "HIBA TOLERÁNS". A csatlakozókábel hibája nem befolyásolja és folytatódik a terhelés tápellátása megszakítás nélkül riasztást jelezve.

 

Interaktív érintőképernyő

 

NextEnery 7" érintőképernyős grafikus kielzővel (800x480 pixel) rendelkezik, amelyen az UPS-re vonatkozó információk, mérések, feszültség és áram hullámforma, üzemállapot és riasztás különböző nyelven jeleníthető meg. Az alapképernyőn látható az UPS állapota, grafikusan kijelezve a különböző egységek (egyenirányító, akkumulátorok, inverter, bypass) állapotát. A kijelző használható az UPS konfigurálására és paramétereinek beállítására is 3 szintű biztonsági jelszóval.

 

Fejlett kommunikáció

 

NextEnergy lehetőséget kínál a fejlett többplatformos kommunikációk használatára a legújabb operációs rendszerekhez és hálózati környezetekhez. • PowerShield3 felügyeleti és kikapcsoló szoftver a Windows 10, 8, 7, Hyper-V, 2016, 2012 és korábbi operációs rendszer verziókhoz, Mac OS X, Linux, VMWare ESXi, Citrix XenServer és egyéb Unix operációs rendszerekhez. • Kompatibilis a PowerNetGuard távfelügyeleti rendszerrel. • 2 bővítőhely az opciós kommunikációs tartozékokhoz, mint pl. hálózati adapterek és BMS interfész. • Ethernet és USB portok. • Relékártyák testreszabott riasztásokkal és parancsokkal.

További képek